7 Nisan 2009 Salı

Liman Konukevi ve Tunç Balık Restaurant Nerede ve Nasıl Gidilir?

Liman Konukevi, Assos'u geçtikten sonra Gülpınar-Babakale yönüne giderken Koyunevi ve Balabanlı Köyleri'nin sahili (yalısı) olan Sivrice(Sütlüce) Koyu'nda bulunuyor. Bu köylere girmeden girişten sola ayrılan yollara saptığınızda yalıya ulaşıyorsunuz. Liman Konukevi ve Tunç Balık Restaurant Sokakağzı Balıkçı Barınağı'nın hemen yanında bulunuyor. (Fotoğrafların büyük hallerini görmek için üzerine tıklayın.)



Özel aracınızla gelecekseniz:

  • İstanbul yönünden geliyorsanız, Çanakkale-İzmir yolundan Ayvacık'a, Ayvacık garajını 500 metre kadar geçtikten sonra da "Tahta Sandal Heykeli"nin yanından sağa dönerek yeni açılan Assos yoluna gireceksiniz. 12 kilometre sonra Assos tabelasını göreceksiniz. Assos'a(Behramkale) geldikten sonra Gülpınar/Babakale istikametine devam etmelisiniz. Sırasıyla Korubaşı, Koruoba,Bektaş Köylerini geçtikten sonra Balabanlı Köyüne girmeden sola ayrılan yoldan devam edip sahile indiğinizde doğru devam ederseniz ulaşacağınız son nokta Liman Konukevi ve Tunç Balık Restaurant ve Sokakağzı balıkçı barınağıdır.

  • İzmir yönünden geliyorsanız, Küçükkuyu'nun bitiminden Behramkale yoluna sapmalısınız. Buradan Assos'a (Behram-Behramkale) ulaştığınızda, Gülpınar yolunu takip etmelisiniz. Zaten Assos'un girişinde levhayı kolaylıkla görebileceksiniz. Bu yola girdikten sonra tıpkı yukarıda anlatıldığı gibi Liman Konukevi ve Tunç Balık Restaurant'a ulaşabilirsiniz.

Otobüsle gelecekseniz:

  • Ayvacık garajından kalkan Babakale-Gülpınar dolmuşlarına binip Balabanlı ya da Koyunevi köylerinde inip Liman Konukevi'ni aradığınızda, bulunduğunuz noktadan tarafımızdan alınacaksınız.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Web sayfanızdan gördüğüm kadarıyla emek harcanmış çok keyifli bir yere benziyor. Lezzetli olacağını düşündüğüm yemeklerin kokusu şu an burnuma geliyor. Böyle güzel bir tesis için sizleri gönülden kutluyorum. Bir an önce gelmek için can atıyorum. sizlere başarılar ve beraberinde bol kazançlar dilerim.

Aysel dedi ki...

merhaba ,
ben de sabahtan beri soyle guzel bir tatil gecirmek icin yerler bakiyordum ve konukeviniz cidden cekici gorunuyor. Minik bir sorum olucak konuevi civarinda ne tur aktiviteler yapilir,tarihi yerleri ziyaret etmek istersem cok uzaktami kalmis olurum? Cevabinizi bekliyorum.
Aysel

Adsız dedi ki...

küçük ama çok değerli bir tatil için teknolojinin nimetlerine güvenerek aradım şener abiyi.. o daha bana alo dediğinde doğru bir yolda olduğumu anladım. o da anladı fotoğraflarına aşık olduğumu ve en güzel odamı size veriyorum dedi gülerek. dört gözle bekliyorum önümdeki bir kaç günün geçip gitmesini.. sonra o açık mavi koltuklarda elimde kadehim keyif yapıyor olacağım.

Adsız dedi ki...

Bugun Canakkale den Assos a dogru yola ciktik. Tunç balik restaurant in a vardigimizda kendimizi sessiz bir o kadar da huzurlu bir yerde bulduk. Şener bey bize denizden yeni cikan cupralari enfes bir sekilde izgara yapti ve oncesinde kabak cicegi dolmasi, kozde patrician ve fasulye pilaki ikram etti. Hersey nefisti. Denize Girerken mese Palamundaki sincaplari seyretmek cok guzeldi. Hava eylul ayi icin cok guzeldi. Hersey icin cok tesekkurler Şener bey.... Didem-Buse- Aysen